A-Møbler – Personvernspolicy


1. Om personvern


Tillit fra våre brukere er noe A-Møbler har av høyeste prioritet, og vi vil sørge for å ivareta ditt personvern. Vi vil videre forklare hvordan vi samler inn og benytter informasjon fra våre brukere til å gjøre tjenesten best mulig.

Personvernopplysninger er opplysninger som kan knyttes til enkeltindivider. Dette kan for eksempel være navn, nummer og/eller e-postadresse. Behandling av personvernopplysninger er enhver bruk av opplysninger om brukernes atferd. A-Møbler behandler alle personvernsopplysninger med stor varsomhet, og det benyttes kun for å gjøre tjenesten best mulig for våre brukere.

2. Hva slags informasjon lagres, og hva brukes den til?

Opplysninger du selv gir til oss når du registrerer deg som bruker vil bli lagret av oss. Disse opplysningene lagres i vår database, og brukes til å sikre leveranse av tjenesten du har bestilt, forbedre tjenestene våre, samt forebygge svindel.

2.1 Cookies

Vi benytter informasjonskapsler for å gjøre brukeropplevelsen din mer tilpasset og personlig. Vi jobber stadig for å tilby bedre produkter og tjenester til hver enkelt bruker. Vi bruker det til å kunne personalisere deler av innholdet slik at du som bruker opplever flere relevante produkter, eller mer relevante nyhetsbrev. Vi benytter både sesjonbaserte-, og vedvarende informasjonskapsler.

Sesjonbaserte informasjonskapsler lagres bare i arbeidsminnet på din datamaskin, og vil kun vare så lenge som nettleserøkten din. Dette vil si at de automatisk slettes når du lukker nettleseren eller slår av maskinen. Eksempler på ting som lagres i en sesjonsbasert informasjonskapsel er hvilke sider som besøkes, hvor lenge hver side er besøkt, og hvilken nettleser som brukes.

Vedvarende informasjonskapsler lagres på din datamaskin inntil en bestemt dato. Dette kan være en dag, ei uke, eller et år. Eksempler på ting som lagres med vedvarende informasjonskapsler er hva du legger i handlekurven og hvilke varer du favorittmerker.

2.2 Tredjepartstjenester og Pikseletiketter


Ved enkelte anledninger kan vi benytte tredjepartstjenester som analyserer dine bruksmønstre, statistikk og brukeropplevelse. Eksempler på hva som brukes er Google Analytics for å analysere bruksmønster og Google Adwords å tilpasse reklamebanner. Vi bruker også tjenester som Hotjar/Optimizely for testing av hvordan sidene fungerer og hvordan du navigerer. Dette er kun data vi bruker internt for å luke ut feil på våre hjemmesider og for å gi deg en bedre tjeneste. Vi arrangerer også vervingskampanjer etc via Hotjar.

Vi kan også benytte pikseletiketter for å forenkle annonsering for våre produkter. Disse filene kommer fra våre annonsenettverk, og sporer anonyme identifikatorer på din enhet for å forbedre annonsering, for å unngå irrelevante annonser og lignende. Facebook er et eksempel på en pixel vi bruker.

3. Slik forhindrer du at vi lagrer informasjonskapsler


Vi har implementert Coockiebot på våre sider. Det vil si at du selv kan velge hvilke hvilken informasjon du ønsker å dele med oss. Du fikk opp en notifikasjonsbar første gang du var inne på siden vår. Ønsker du å endre på innstillingene i denne, kan du gå til sidene om informasjonskapsler for endre dette til det du måtte ønske.

Det er også mulig å endre innstillinger i din browser: De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Dersom du ikke ønsker å tillate at lagring av informasjonskapsler på din datamskin må du slå av denne funksjonaliteten i din nettleser. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at du mister funksjonalitet på nettsiden. Her kan du lese mer om hvordan man deaktiverer cookies. Vil du deaktivere Hotjar, kan du gjøre dette ved å trykke her.

Ved å benytte tjenesten uten å skru av informasjonskapsler i nettleseren, så samtykker du at A-Møbler kan bruke overnevnte teknologier til sine formål.

3.1 Do Not Track


Vi respekterer også innstillinger for ”Do Not Track” i brukerens nettleser (gjelder headerne X-Do-Not-Track og DNT). Funksjonen for Do Not Track er inkludert i de fleste nye nettlesere. Den kan alternativt legges inn av brukeren selv. Les mer om DNT på denne siden.