home Meny close
menu MENY
search

Vedlikehold

Tips og råd for dine møbler!

Å ta vare på møblene er viktig, men det trenger ikke å være vanskelig. Vi har laget en enkel guide til deg slik at dine møbler kan vare og forbli pene.

VEDLIKEHOLD AV TEKSTIL

Selv tekstil av meget god kvalitet, blir utsatt for slitasje over tid. Denne slitasjen kan utsettes, dersom tekstilene holdes rene og i tillegg blir impregnert mot flekker.

VEDLIKEHOLD AV TREVERK

Tre er et levende materiale, som trenger regelmessig pleie og beskyttelse for å beholde sitt opprinnelige utseende. Det finnes flere ulike overflatebehandlinger. Les mer om hva du bør gjøre med ditt møbel her.


VEDLIKEHOLD AV HUD OG LÆR

De fleste lærkvaliteter har fått en eller annen form for overflatebeskyttelse. Toppskiktet gir læret beskyttelse og letter renholdet, men er likevel følsomt for tilsmussing og slitasje.

VEDLIKEHOLD AV MARMOR OG BETONG

Marmor og betongoverflater bør beskyttes mot flekker allerede før du tar møbelet tas i bruk. Det er svært vanskelig å få av allerede etablerte flekker.Tips! Før møblene tas i bruk er det smart å bruke Universal Protector som gir effektiv beskyttelse mot flekker og smuss. Rist flasken godt og spray tynt og jevnt på tekstilet.


Først noen enkle råd....

• Impregner møblene

Impregner møblene når de er helt nye. Dette gir en god beskyttelse mot flekker og gjør at renholdet blir enklere for deg til en senere anledning. Hvis du er flink og impregnerer møblene tidlig stoff- og hudmøblenes levetid bli lengre slik at du kan ha møblene like fine i lengre tid.

• Fjern støv og smuss regelmessig

Kroppskontakt fra mennesker og dyr - særlig svette - kan påvirke både tekstil og hud negativt. Støvsug med mykt børstemunnstykke og rengjør med egnet rensemiddel regelmessig så er du med på å beskytte møblene mot nettopp dette. Hvis uhellet er ute, bruk aldri sterke rengjøringsmidler eller kjemikalier. OBS! Enkelte typer renholdsprodukter i microfiber kan skade møbelets overflate og gjøre den matt. Unngå slike!

• Beskytt mot sollys

Det er viktig å beskytte møblene mot direkte sollys. Sollys påvirker fargen i stoff og hud, tørker ut hudmøbler, gjør treverk mørkere osv. Persienner gir den beste beskyttelsen. Gardiner og markiser gir en viss beskyttelse, men stopper ikke alltid påvirkningen fra solens UV-stråling.

• Hold møblene unna varmekilder

I norske hjem er det viktig å ha det varmt og godt. Spesielt om vinteren. Pass på å ikke sette møblene for nær en varmekilde. Alltid ha et mellomrom på ca. 20-30 cm mellom møbelet og varmekilden slik at du unngår varmeskader og unødvendig slitasje. Hvis du har en deilig peis eller vedovn i hjemmet bør du passe på at avstanden til møblet er lengre.


Møbler av tekstil

Selv tekstiler av meget god kvalitet blir utsatt for slitasje over tid. Denne slitasjen kan utsettes dersom tekstilene holdes rene og i tillegg blir flekkbeskyttet med Universal Protector.

• Før møblene tas i bruk

Universal Protector gir effektiv beskyttelse mot flekker og smuss. Rist flasken godt og spray tynt og jevnt på tekstilet. Hold flasken på ca. 30-35 cm. avstand. Sørg for god utlufting. Tørketid ca. 4-8 timer i god romtemperatur. Virker møbelet “seigt” etter en natts tørketid, skyldes dette for mye spray, eller at møbelet har stått for kaldt. Bruk så Frida microfiberklut og froter lett over materialet for å fjerne overflødig fett.

• Regelmessig vedlikehold

Støvsug regelmessig. Unngå skarpe endestykker på støvsugeren. Særlig viktig er overgang mellom armlene og sete, samt rygg og sete. Rengjør med mikrofiberklut ca. 1. gang pr. mnd. Vri mikrofiberkluten opp i varmt vann og rull den rundt en svamp for et bedre grep. Tørk så over de mest brukte stedene på møbelet, spesielt er det viktig i nakkeområdet og på armlenene. Min. 2 ganger i året bør møbelet i tillegg renses med Total Clean. Test først fargeektheten på et lite synlig sted. Støvsug godt. Spray rikelig på området som skal rengjøres. Arbeid alltid på hele flater, fra søm til søm for å unngå flekker. Støvsug tekstilet etter at Total Clean er helt tørr. Mer utfyllende informasjon står bak på flasken.


Støvsug regelmessig. Unngå skarpe endestykker på støvsugeren. Særlig viktig er overgang mellom armlene og sete, samt rygg og sete.


Møbler av treverk

• Før møblene tas i bruk

Tre er et levende materiale, som trenger regelmessig pleie og beskyttelse for å beholde sitt opprinnelige utseende. Det finnes flere ulike overflatebehandlinger. De vanligste er ubehandlet, oljet, vokset og lakkert. Vi har produktene som skal hjelpe deg å ta vare på de forskjellige overflatene. Felles for alle pleieprodukter for treverk er at de skal påføres i treets fiberretning.OBS! De fleste oljer er brannfarlige - se flaskenes baksider

• Danish Oil

Danish Oil skal benyttes på oljede eller ubehandlede tremøbler. Oljen trenger inn i treet og forhindrer sprekkdannelser. Danish Oil benyttes ofte i møbelproduksjon, og gir en silkematt, myk og behagelig overflate, som er motstandsdyktig mot smuss og fuktighet. Når du skal olje møbelet, sørg først for at overflaten er tørr og ren. Er overflaten ru eller skadet, slip dette bort med et fint sandpapir. Dette kan du også gjøre med flekker, f.e.ks. rødvin. Rist flasken godt. Husk å benytte beskyttelseshansker. Tilsett Danish Oil jevnt med en ren pensel eller en lofri klut. La oljen trekke inn noen minutter. Poler overflaten med Scotchbrite i treets retning. Tørk deretter bort overflødig olje med en ren, lofri klut. La møbelet tørke over natten. Tidligere ubehandlet treverBaolink kan behøve flere påstrykninger for å bli mettet.

• Baolin møbelpolish

Baolin møbelpolish rengjør og frisker opp lakkerte treoverflater. Benyttes når overflaten er skitten og matt, og ser gammel ut. Møbelpolish påføres overflaten med en myk, lofri klut. Tørk deretter av med en ren, lofri klut. Gjenta behandlingen ved behov.

• Andre overflater

Det finnes også en rekke andre overflatebehandlinger. På tremøbler, som lutet, vokset, såpebehandlet, høyglanspolert osv. Til de forskjellige behandlinger trenger du spesialprodukter. Snakk med vårt personale for å finne frem til riktig preparat.


Tre er et levende materiale, som trenger regelmessig pleie og beskyttelse for å beholde sitt opprinnelige utseende. Det finnes flere ulike overflatebehandlinger. De vanligste er ubehandlet, oljet, vokset og lakkert. Vi har produktene som skal hjelpe deg å ta vare på de forskjellige overflatene.

Produkter for behandling av treverk


Hud og lærmøbler

De fleste lærkvaliteter har fått en eller annen form for overflatebeskyttelse. Når møblene blir tatt i bruk, tilfører man fuktighet og fett fra f.eks. hender og nakke. Dersom man ikke regelmessig rengjør og beskytter materialet på nytt, løser kroppsfettet langsomt opp beskyttelsen i overflaten. Uten slik beskyttelse trenger fett inn i læret og danner store, mørke fettflekker, og/eller forårsaker av-
farging. Vær nøye med regelmessig rengjøring og beskyttelse!

• Før møbelet tas i bruk

Påfør møbelet et jevnt og tynt lag med Leather Cream. Rist først flasken godt. Bruk en svamp eller lofri klut og masser inn kremen med et lett trykk. Tørk av overskuddskrem med en ren, lofri klut. La møbelet tørke ca. 1 time før det tas i bruk. Mer utfyllende informasjon står bak på flasken.

• Regelmessig vedlikehold

Støvsug regelmessig. Unngå skarpe endestykker på støvsugeren. Særlig viktig er overgangen mellom armlene og sete, samt rygg og sete. Støvsug møbelet forsiktig for å fjerne støv og løse partikler. Rengjør møbelet med Leather Soap på de mest utsatte stedene, spesielt viktig er nakkeområdene og armlenene. Fukt svampen i lunkent vann og vri ut så mye vann som mulig. Rist flasken og tilsett Leather soap i svampen. Arbeid fram et skum som du vasker møbelet med. Test først på et lite synlig sted. Dersom det farger av på svampen/kluten, kan fargen på møbelet være skadet og vil ikke tåle rengjøring. Avslutt da behandlingen og kontakt oss med det samme. Tørk med en fuktig, ren klut for å fjerne mest mulig av såpen. Minst to ganger i året bør møbelet i tillegg behandles med Leather Cream. Krem kan tilføres umiddelbart etter rengjøringen, selv om overfalten ikke er tørr.

• Ulike typer av hud/behandling av disse

Dekkfarget hud og semianilin hud er lakkert i større eller mindre grad - dekkfarget mest og semianilin mindre. De fleste hudmøbler, som blir solgt i dag, er produsert på denne måten. Her brukes preparatene i Colourlock Leather Care pakken.


Dekkfarget hud og semianilin hud er lakkert i større eller mindre grad - dekkfarget mest og semianilin mindre. De fleste hudmøbler, som blir solgt i dag, er produsert på denne måten. Her brukes preparatene i Colourlock Leather Care pakken.

Produkter for behandling av hud og lær

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.Marmor og Betongmøbler

Marmor og betongoverflater bør beskyttes mot flekker fra f. eks rødvin, kaffe, sauser osv. Dette må gjøres før møbelet tas i bruk. Det er svært vanskelig å få av allerede etablerte flekker. Marble & Stone Protector gir etter behandling en effektiv beskyttelse og bevarer stenens naturlige utseende. Skla ikke brukes på lakkert marmor eller sten.

• Før møblene tas i bruk

Rist flasken godt. Dekk over det som ikke skal behandles. Spray et jevnt tynt lag på hele overflaten, som skal behandles. Vent noen mionutter og tørk av.


Marmor og betongoverflater bør beskyttes mot flekker fra f. eks rødvin, kaffe og sauser. Dette må du gjøre før møbelet tas i bruk.

Lurer du på noe annet? Ta gjerne kontakt med oss på telefon:22 88 01 00


4 viktige råd om godt vedlikehold av møblene dine
 
              Impregner            Fjern smuss            Mot lys            Varme kilder
 

 

Huskeliste

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.