home Meny close
menu MENY
search

Vedlikehold

Tips og råd om vedlikehold og flekkfjerning på møblene dine.


Når uhellet er ute bruk aldri sterke rengjøringsmidler eller kjemikalier.
Nedenfor finner du vedlikeholdsinformasjon og flekkguiden. 
Kontakt oss gjerne for mer informasjon på tlf. 22 88 01 00 
 
 
 
 
 

Tekstil og stoffmøbler
Tekstil og stoffmøbler

Selv tekstiler av meget god kvalitet blir utsatt for slitasje over
tid. Denne slitasjen kan utsettes dersom tekstilene holdes rene og i tillegg blir flekkbeskyttet med Universal Protector.

Før møblene tas i bruk
Universal Protector gir effektiv beskyttelse mot flekker og smuss. Rist flasken godt og spray tynt og jevnt på tekstilet. Hold flasken på ca. 30-35 cm. avstand. Sørg for god utlufting. Tørketid ca. 4-8 timer i god romtemperatur. Virker møbelet “seigt” etter en natts tørketid, skyldes dette for mye spray,
eller at møbelet har stått for kaldt.
Bruk så Frida microfiberklut og froter lett over materialet for
å fjerne overflødig fett.

Regelmessig vedlikehold
Støvsug regelmessig. Unngå skarpe endestykker på støvsugeren. Særlig viktig er overgang mellom armlene og sete, samt rygg og sete. Rengjør med mikrofiberklut ca. 1. gang pr. mnd. Vri mikrofiberkluten opp i varmt vann og rull den
rundt en svamp for et bedre grep. Tørk så over de mest brukte stedene på møbelet, spesielt er det viktig i nakkeområdet og på armlenene. Min. 2 ganger i året bør møbelet i tillegg renses med Total Clean. Test først fargeektheten på et lite synlig sted. Støvsug godt. Spray rikelig på området som skal rengjøres. Arbeid alltid på hele flater, fra søm til søm for å unngå flekker. Støvsug tekstilet etter at Total Clean er helt tørr.
Mer utfyllende informasjon står bak på flasken.
 

Leather 
 
Hud og lærmøbler

De fleste lærkvaliteter har fått en eller annen form for overflate-
beskyttelse. Når møblene blir tatt i bruk, tilfører man fuktighet og fett fra f.eks. hender og nakke. Dersom man ikke regelmessig
rengjør og beskytter materialet på nytt, løser kroppsfettet langsomt opp beskyttelsen i overflaten. Uten slik beskyttelse trenger fett inn
i læret og danner store, mørke fettflekker, og/eller forårsaker av-
farging. Vær nøye med regelmessig rengjøring og beskyttelse!

Før møbelet tas i bruk.
Påfør møbelet et jevnt og tynt lag med Leather Cream. Rist først flasken godt. Bruk en svamp eller lofri klut og masser inn kremen med et lett trykk. Tørk av overskuddskrem med en ren, lofri klut. La møbelet tørke ca. 1 time før det tas i bruk. Mer utfyllende informasjon står bak på flasken.
 
Regelmessig vedlikehold
Støvsug regelmessig. Unngå skarpe endestykker på støvsugeren. Særlig viktig er overgangen mellom armlene og sete, samt rygg og sete. Rengjør møbelet med Leather Soap på de mest utsatte stedene, spesielt viktig er nakkeområdene og armlenene. Støvsug møbelet forsiktig for å fjerne støv og løse partikler. Fukt svampen i lunkent vann og vri ut så mye vann som mulig. Rist flasken og tilsett Leather soap i svampen. Arbeid fram et skum som du vasker møbelet med. Test først på et lite synlig sted. Dersom det farger av på svampen/kluten, kan fargen på møbelet være skadet og vil ikke tåle rengjøring. Avslutt da behandlingen og kontakt A-Møbler A.S. Tørk med en fuktig, ren klut for å fjerne mest mulig av såpen. Minst 2 ganger i året bør møbelet i tillegg behandles med Leather Cream. Krem kan tilføres umiddelbart etter rengjøringen,
selv om overflaten ikke er tørr.

Dekkfarget hud og semianilin hud
Disse hudene er lakkert i større eller mindre grad. De aller fleste hudmøbler som blir solgt i dag, er produsert på denne Kombinasjon huf og PVCmåten. Her brukes preparatene i ColourClock Leather Care pakken.

Kombinasjonen hud/pvc
Er sofaen eller stolen trukket med hud/pvc, vil dette normalt si at alle seter og berøringsflater er trukket med hud, mens utvendig rygg o.l. er trukket med pvc. Pvc er en skinnimitasjon som rengjøres med lunkent vann (godt oppvridd klut) og mild såpe. Hudflatene må derimot behandles som nevnt ovenfor.

Spesilapreparerte huder
som nubuck, bycast, anilin og oljede/voksede huder trenger egne produkter for best mulig vedlikehold.
Be om egen informasjon om dette.

Bycastlook
er stoff belagt med bycastlakk. Her brukes spesialpreparater.

 Tremøbler

Før møbelet tas i bruk
Tre er et levende materiale, som trenger regelmessig pleie og beskyttelse for å beholde sitt opprinnelige utseende.
Det finnes flere ulike overflatebehandlinger. De vanligste er ubehandlet, oljet, vokset og lakkert. Vi har produktene som skal hjelpe deg å ta vare på de forskjellige overflatene.
Felles for alle pleieprodukter for treverk er at de skal
påføres i treets fiberretning.
OBS! De fleste oljer er brannfarlige - se flaskenes baksiderDanish oil

Danish Oil
Danish Oil skal benyttes på oljede eller ubehandlede tre-
møbler. Oljen trenger inn i treet og forhindrer sprekk-
dannelser. Danish Oil benyttes ofte i møbelproduksjon, og gir en silkematt, myk og behagelig overflate, som er motstandsdyktig mot smuss og fuktighet. Når du skal olje møbelet, sørg først for at overflaten er tørr og ren. Er overflaten ru eller skadet, slip dette bort med et fint sandpapir. Dette kan du også gjøre med flekker, f.e.ks. rødvin.
Rist flasken godt. Husk å benytte beskyttelseshansker. Tilsett Danish Oil jevnt med en ren pensel eller en lofri klut. La oljen trekke inn noen minutter. Poler overflaten med Scotchbrite i treets retning.
Tørk deretter bort overflødig olje med en ren, lofri klut. La møbelet tørke over natten. Tidligere ubehandlet treverBaolink kan behøve flere påstrykninger for å bli mettet. 

Baolin møbelpolish
Rengjør og frisker opp lakkerte treoverflater. Benyttes når overflaten er skitten og matt, og ser gammel ut. Møbelpolish påføres overflaten med en myk, lofri klut. Tørk deretter av med en ren, lofri klut. Gjenta behandlingen ved behov.Treverk og andre overflater

Andre overflater
Det finnes også en rekke andre overflatebehandlinger.
På tremøbler, som lutet, vokset, såpebehandlet,
 høyglanspolert osv. Til de forskjellige behandlinger
trenger du spesialprodukter.
Snakk med vårt personale for å finne frem til riktig preparat.

4 viktige råd om godt vedlikehold av møblene dine
 
              Impregner            Fjern smuss            Mot lys            Varme kilder
 

 

Huskeliste

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.